Jatkuva altistuminen kosteudelle ja auringonpaisteelle yhdistettynä rasvan, homeen ja lian kerääntymiseen voi antaa kansillesi repaleisen ilmeen ja erittäin rumia, itsepäisiä tahroja. Jos tahrat eivät ole pinttyneitä, ne voidaan aina poistaa noudattamalla säännöllisiä puhdistustoimenpiteitä. Mutta jos kansi on menettänyt kiiltonsa ja kiiltonsa, saatat joutua harkitsemaan perusteellisia puhdistustoimenpiteitä. Tässä on mitä sinun tulee tehdä puhdistaaksesi ja palauttaaksesi kannen entiseen loistoonsa.
Korjaa vauriot
Ennen kuin puhdistat kannen tai puhdistaessasi sitä, tarkista, onko vaurioituneita osia. Kiinnitä erityistä huomiota lautojen välisiin halkeamiin. Korjaa tai vaihda sitten kaikki vaurioituneet osat ennen pinttyneiden tahrojen poistamista.
Käytä hiekkapaperia
Käytä kemiallista kannenpoistoainetta tai hiekkapaperia vanhojen tahrojen poistamiseen. Aloita karkealla hiekkapaperilla ja siirry sitten hienompaan hiekkaan. Lopuksi puhdista kansi päästäksesi eroon hienosta puupölystä.
Kannen strippari
Levitä kannelle runsas kerros kemiallista rasvanpoistoainetta. Poistoaine pehmentää tahraa ja tekee pesusta helppoa. Anna kuorinta-aineen olla puun päällä vähintään 20 minuuttia. Huuhtele pinta sitten painepesurilla tai letkuputkella. Huomaa, että kannenpoistoaineet sisältävät natriumhydroksidia ja useita muita pinta-aktiivisia aineita, jotka on tarkoitettu pehmentämään vanhoja, pinttyneitä tahroja. Siksi ne ovat tehokkaampia kuin hiekkapaperit. Huomaa myös, että sekä öljy- että vesipohjaisia ​​kannenpoistoaineita voidaan käyttää kansien puhdistamiseen. Se riippuu yksinkertaisesti kannella olevan tahran tyypistä.
Puun kirkaste
Useimmat kannenpoistajat yleensä tummentavat puupintoja. Ne myös nostavat pH-tasoaan. Tämä selittää, miksi puun kirkasteita on käytettävä kannenpoistoaineiden käytön jälkeen. Ennen kuin käytät puun kirkasteita, varmista kuitenkin, että vanhat tahrat ovat poistuneet kokonaan. Varmista sitten, että valitsemasi kirkaste ei kuoriudu kuukauden tai kahden kuluttua. Sen pitäisi kestää pitkään.